Hem >Produkter >Templates Manager English flag  kalmstrom.com site map icon Site map  

Templates Manager för Microsoft SharePoint

Templates Manager logotypeDe flesta organisationer använder mallar för olika slags dokument, men när det finns många mallar kan det vara svårt för användarna att hitta rätt mall. Dessutom är det ofta besvärligt att distribuera nya mallar och andra ändringar i mallbiblioteket.

kalmstrom.com-lösningen Templates Manager möjliggör distribution av Office-mallar till hela SharePoint-farmen med en knapptryckning, och det är lika lätt att publicera ändringar. Sökfunktionen gör det lätt för användare att hitta den mall de behöver.

Templates Manager stöder Word, Excel och PowerPoint.

Word 2013 icon          PowerPoint 2013 icon          Excel2013 icon

Templates Manager är en SharePoint sandlådelösning som laddas upp under galleriet Lösningar på rotsajten i en webbplatssamling och aktiveras där och på varje sajt i webbplatssamlingen där den ska användas.


Två roller, Utgivare och Användare

Templates Manager har två funktioner på sajt-nivå: Utgivare (Publisher) och Användare (User).

Om Publisher är aktiverad på sajten finns Templates Managers verktyg för inställningar och publicering tillgängliga.

Om User är aktiverad har användarna tillgång till mallarna när ett bibliotek öppnas och ett nytt dokument skapas.

User-funktionen kan också läggas till med en SharePoint add-in. När denna används, fungerar Templates Manager User med det moderna SharePoint-gränssnittet och med Office 365 Groups.

User

Hitta mall

När Templates Manager User har blivit lagts till på en sajt,  kan användarna nå de tillgängliga mallarna från alla sajtens dokumentbibliotek.

Templates Manager har omedelbar sökning, så när du skriver mer i sökfältet kommer resultatet att bli mer exakt. På bilden nedan har man bara skrivit in "ca".

Template Manager for SharePoint Search

Det går förstås också bra att bläddra bland mallkategorierna. Ikoner visar vilket slags dokument det är frågan om. Templates Manager ger möjlighet att beskriva varja mall, och beskrivningen visas när man för muspekaren över mall-ikonen.

Ange metadata och använda mall

När du klickar på ikonen för mallen du vill använda, kopieras den till dokumentbiblioteket och både filen och dialogrutan för Egenskaper öppnas automatiskt. Fyll i namn, titel och andra metadata, och sedan är det bara att börja jobba med dokumentet!

Publisher

Skapa mall

En av de många fördelarna med SharePoint är att man inte behöver skapa en riktig mallfil. Man kan använda vilket dokument som helst som har rätt bakgrund, huvud, fot, typsnitt och så vidare.

Ladda upp mall
Ladda upp filerna du vill använda som mallar till documentbiblioteket som skapas av Templates Manager Publisher och som kan betjäna hela SharePoint-farmen. Än så länge fungerar Publisher-funktionen bara i bibliotek med det klassiska användargränssnittet.

När en fil är uppladdad, öppna egenskaperna för att skriva in titel och beskrivning och välja kategori i en rullgardinsmeny. Kategorierna hämtas från inställningarna, där du kan skriva eller klistra in de kategorier som ska användas.

Template Manager template properties

Publicera mall

Template Manager Publish buttonUnder fliken BIBLIOTEK i mallbiblioteket lägger Templates Manager Publisher till en ny knapp i menyfliksområdet. Klicka på den för att publicera alla ändringar i mallbiblioteket till alla sajter som valt att hämta mallar från detta bibiliotek. (Valet görs i samband med aktivering av Templates Manager User.)

Produkter Köp FAQ Tjänster Tips Böcker Kontakt Om oss Verktyg

Säkerhet och integritet

Copyright  Kalmstrom Enterprises AB  All rights reserved